Phantom

Phantom

Phantom - Ruin

Na de behandeling kregen we een heel ander paard

Van een paard dat niet stilstond bij het zadelen en opstappen. Naar een paard dat heel relaxed staat bij het zadelen en netjes stil staat bij het opstappen

Al jaren komt Femke bij ons op het erf om de pony's en paarden te behandelen. Voor onze C pony hebben we heel veel moeite moeten doen om een goed passend zadel te vinden. Een niet goed passend zadel zorgt vroeg of laat altijd voor problemen. Gelukkig leerden we Femke kennen en heeft zij ons, nou ja, onze dieren zo weten te behandelen dat de klachten verdwenen. 
We laten Femke regelmatig de paarden controleren, om eventuele problemen voor te zijn. Een jaarlijkse controle. En als we denken dat er iets niet goed zit, komt Femke extra langs.

Soms spelen de paarden gewoon wat wild of ze glijden eens uit, en dan is een behandeling van Femke nodig om iets weer los te krijgen. Nieuwe paarden laten we standaard door Femke controleren voordat we echt met ze aan het werk gaan. Blije paarden geven blije ruiters.

Femke behandelt de paarden op een vriendelijke manier, waardoor de paarden eigenlijk alles toelaten. Alsof ze weten dat het in hun belang is. Na de behandeling krijgen ze dan een paar dagen rust en/of licht werk. En als ze dan weer aan het werk gaan, is het verschil gelijk te merken.

Sinds september dit jaar hebben we een nieuw (spring) paard gekocht. Natuurlijk moest hij eerst door Femke worden bekeken voor we echt aan het werk gingen. Er waren meerdere lichaamsdelen die behandeld moesten worden (bijv kaakgewricht los maken, SI gewricht losmaken, ruggenwervels achter het zadel). Na de behandeling kregen we een heel ander paard. Van een paard dat niet stilstond bij het zadelen en opstappen, een paard dat er in de galop heel hard vandoor ging. Naar een paard dat heel relaxed staat bij het zadelen, een paard dat netjes stil blijft staan bij het opstappen en daarna netjes wacht tot hij de hulpen krijgt om weg te stappen. Een paard dat in de galop eerst nog wel even wegrende, maar dan merkt dat er geen pijn meer is en gewoon rustig zijn werk doet.

Martine