Diesel

Diesel

Diesel - Pony ruin

In zijn gedrag was hij veel vriendelijker en liet hij meer toe

Waar de pony voorheen het niet prettig vond dat we aan zijn hoofd zaten, liet hij dat nu gewillig toe. Ook het nageven en de buiging gingen makkelijker.

In 2017 hebben we voor onze (toen nog) 11-jarige dochter een leuke zwarte pony gekocht: Diesel. Diesel was een echte springpony, maar hij was weinig echt dresuurmatig gereden.
Diesel vond het lastig om aan de teugel te lopen en ook buiging was niet gemakkelijk voor hem. Daarnaast vond hij het niet prettig dat je aan zijn hoofd zat en was hij niet altijd gemakkelijk in de omgang. Een stalgenoot gaf aan dat mogelijk een osteopaat wat kon betekenen voor Diesel.
Femke Postma is meerdere keren gekomen en heeft het hele lijf van Diesel behandeld. Femke merkte direct dat hij vast zat in zijn rug, kaak en hals. Hierin heeft Femke hem los gemaakt. Ook kregen we een aantal oefeningen mee om Diesel soepeler te krijgen.
Wat een verschil heeft mijn dochter gemerkt tijdens het rijden. Waar de pony voorheen het niet prettig vond dat we aan zijn hoofd zaten, liet hij dat nu gewillig toe. Ook de nageeflijkheid en de buiging gingen vervolgens een stuk gemakkelijk. In zijn gedrag was hij veel vriendelijker en liet hij meer toe.
Femke is nog een aantal malen geweest en ook nu mijn dochter de overstap heeft gemaakt naar de paarden, vragen we haar jaarlijks om het paard te checken.Femke legt tijdens de behandeling heel duidelijk uit wat ze doet en met welke reden. Ook is haar advies voor wat betreft het doen van oefeningen of een vervolgafspraak prettig.

Karin