Carla

Carla

Carla - Merrie

Ze luistert en voelt erg goed naar wat het paard te vertellen heeft

Naast dat ze aandacht heeft voor het paard heeft ze dat ook voor de eigenaar. Wat ze waarneemt probeert ze dan ook zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Mijn paard Carla heeft toen ik haar heb gekocht zeven jaar stil gestaan voor de fokkerij, daarvoor heeft ze Z springen gelopen. Om haar te verkopen is ze destijds snel ingereden en is naar 3x rijden weer het parcours ingegaan. Hier waren haar spieren alleen nog niet genoeg voor opgebouwd, waardoor ze erge last kreeg van spierpijn en op andere plekken in haar lichaam ging compenseren.
Na wat research op het internet te hebben gedaan, ben ik bij Femke Postma terecht gekomen.

Tijdens de eerste behandeling kwamen we erachter dat Carla erg vast zat. Femke kijkt niet alleen naar het nu, maar houdt ook rekening met de achtergrond van het paard: Het voeding dat het paard binnenkrijgt als ze merkt dat het paard gevoelig is bij de buik, of dat het zadel wel goedt ligt indien er rugklachten zijn en wat jij als ruiter voelt als je op je paard rijdt. Bij de start van de behandeling kijkt ze eerst van een afstandje naar hoe het paard beweegt aan de longeerlijn in alle gangen. 

Uit deze observatie kon ze halen dat mijn paard niet lekker door haar lijf loopt en legt ze uit waaraan ze dat ziet. Vervolgens voelt ze eerst het hele lichaam af om te kijken waar het paard vastzit en daarna behandelt ze alles wat ze tegenkomt stapje voor stapje totdat het los is. In haar manier van werken zie ik dat ze heel veel verstand heeft van haar vak. Ze beheerst veel verschillende technieken om het paard los te maken, als de ene techniek niet werkt dan probeert ze een andere, maar ze observeert eerst goed welke techniek zij denkt dat de beste oplossing is voor paard.

Naast dat ze veel verstand heeft van haar vak vind ik dat ze veel aandacht heeft voor het paard. Ze luistert en voelt erg goed naar wat het paard te vertellen heeft en probeert daar op in te spelen. Naast dat ze aandacht heeft voor het paard heeft ze dat ook voor de eigenaar. Wat ze waarneemt probeert ze de eigenaar dan ook zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Mijn paard zat helaas zo vast dat er een tweede behandeling nodig was, maar daarna was ze helemaal los en was het een heel ander paard onder het zadel.

Helaas bleek Carla een half later kreupel te gaan lopen ik dacht dat het misschien in haar spieren zat en heb ik daar zo snel mogelijk de Femke bij gehaald, ze heeft toen een plekje op kortere termijn voor mij vrij kunnen maken. Na haar onderzoek bleek dat niet zo te zijn en adviseerde ze mij om verder te  kijken bij de dierenarts. Daar werd bekend op de foto dat het spat was in beide achterbenen, gelukkig loopt ze niet meer kreupel en kan ik op haar blijven rijden, maar ik laat Carla nu nog steeds een paar keer per jaar bij haar behandelen om te zorgen dat ze los blijft en nergens compenseert. Kortom als je een goede osteopaat zoekt die met aandacht naar je paard kijkt en naar jou, dan ben je bij Femke Postma aan het goede adres.

Rianne